Pdata Avanti


Avanti

Avanti är ett svenskt databasprogram som utvecklats av Pdata, och som sålts i flera tusen exemplar, till glädje för många kunder.

Jag deltog i en programmerings-tävling 1994 som då Sveriges största datortidning "Du och datorn" utlyste. Jag vann tävlingen med ett proram som kunde anpassa för tävlingar i lopp oavsett det var löpning, cykling eller andra lopp man delade in deltagarna i olika klasser och registrerade tider.

Programmet innehåller allt du behöver för att lägga upp och underhålla register från de enklaste kundregister till komplicerade relationer mellan flera register.

Precis som förväntat skulle den dagen komma då Avanti-programmet inte längre fungerar. Man trodde väl först att 32bit operativsystem skulle innebära slutet för programmet, men det lyckades överleva även i denna miljö.

Men det verkar dock som att 64bit operativsystem innebär det definitiva slutet för Pdata Avanti.

Men om du vill behålla Avanti i framtiden, så finns det möjlighet att installera Windows Virtual PC, som är den senaste virtualiseringstekniken från Microsoft.

Du kan använda det för att köra mer än ett operativsystem samtidigt på en dator, samt för att köra flera program i en virtuell Windows-miljö. Eller om du kan få fart i en gammal väl fungerande dator med 32bit Windows 7 så fungerar det ypperligt. Jag har en sådan laptop själv.

Programmet här till höger är ett nygjort program som är omgjort i Access